e Twinning

Haz

“Die Reise des Mülls” projemizin “Atmıyoruz yeniden değerlendiriyoruz-Geri dönüşüm materyali tasarlama” etkinliği ile öğrencilerimizde sürdürülebilir geleceğin temel şartı azalt, yeniden kullan, ayır bilinci oluşturulmuştur. Öğrencilerimiz bu etkinlikle atıkları nasıl değerlendirebilecekleriyle ilgili düşünmüş ve özgün tasarımlar ortaya çıkarmışlardır. Geleceğine sahip çıkma, tasarruf etme ,üretme, sorumluluk alma ,yardımlaşma, özdenetim gibi değerleri kazandırılmaya çalışılmıştır.

Haz

“Die Reise des Mülls” projemizin “ Doğada istenmeyen misafirler” elektronik kitap oluşturma etkinliğinde öğrencilerimiz karışık takım çalışmasıyla geleceğimizi tehdit eden sorunları ele alan bu kitapta doğayı tehdit eden çöp türleri, bu çöp türlerinin doğada yok oluş süreleri araştırmışlardır. Bu etkinlik sayesinde öğrencilerde bu tehdit ile ilgili farkındalık oluşmuştur. Uluslararası karışık takım çalışmaları ile grupla çalışma ve işbirliğine dayalı öğrenme etkinlikleri gerçekleşmiştir ve öğrencilerde işbirliği içinde çalışma, sorumluluk alma, paylaşma gibi özellikler gelişmiştir. Uluslararası karışık takım çalışması ile yapılan ‘’Unbeliebte Naturbewohner’’ etkinliği sayesinde öğrenciler değişik problemler için çözüm bulmaya çalışırken Eleştirel Düşünme ve Problem Çözme becerilerini geliştirmişlerdir.  Karışık grup çalışmasında Online toplantıda fikir alışverişi bulunmuşlar, ulusal ve uluslararası anlamda okullar arası takım ruhu ve işbirliği sağlanmıştır.

Haz

2022-2023 Eğitim-Öğretim yılında Alanca Öğretmenimiz Şennur SAKA ve öğrencilerimiz “Die Reise des Mülls/Çöpün yolculuğu” projesinde çalışmış. Proje etkinliklerini gerçekleştirirken birçok kazanım elde etmişlerdir. Bu projeyle birlikte Almanya’yı kullanma konusunda özgüven kazanmışlardır. 21.yy becerilerini geliştirmiş ve yabancı dil iletişim becerilerinde büyük yol kat etmişlerdir. Yeni insanlar, yeni ülkeler ve yeni kültürler tanıyıp, gruplar halinde çalışırken işbirliği ve dostluğun önemini de anlamışlardır. Bir senenin ürünü olan bu projemizin etkinlikleri haziran ayında tamamlanmıştır. Proje çalışmalarını bir araya getiren sanal sergi çalışmasıyla Projeyi yaygınlaştırarak geniş kitlelere ulaştırmaya çalışmışlardır. Proje Sanal sergimizde gezerken keyif almanızı ve sürdürülebilir gelecekle ilgili farkındalık kazanmanızı ümit ediyoruz. İyi seyirler.

May

9.Mayıs e-twinning günü kutlu olsun.Okulumuzda e-twinning kulübü olarak pano çalışması yapiıdı .Kulüp öğrencileri günün anlam ve önemini video çalısmalariyla anlattılar.

May

Okulumuz ''Digital Writers’’ uluslararası eTwinning projesi öğrencileri, 9 Mayıs eTwinning Gününü kutlamak için pano hazırlamışlar ve Kahoot oyunu aracılığıyla eTwinning hakkında soruları yanıtlayarak,bilgilerini tazelemişlerdir.

Türkiye,Polonya,Romanya ve Portekiz ortaklığında yürütülen''Digital Writers'' uluslararası eTwinning projesi kapsamında Türkiye (Sakarya,İstanbul),Polonya ve Romanya'dan proje öğretmenleri ve öğrencilerinin katılımıyla 31.03.2023 tarihinde sınıf ortamında çevrimiçi toplantı düzenlenmiştir.Toplantıya katılan öğrenciler  İnternet Güvenliği ile ilgili sorulara cevap vererek yabancı dil becerilerini geliştirmişler ve Kahoot oyunu oynayarak bu konudaki bilgilerini test etmişlerdir.

Tes-iş Adapazarı Anadolu Lisesi Öğretmenlerine Etwinning Bilgilendirme Eğitimi

Öğrencilere Web 2.0 Araçları Tanıtım Semineri

Die Reise des Mülls -Çöpün yolculuğu etwinning projesi

Ara

''Digital Writers'' uluslararası eTwinning projesine ,okulumuz Vesile Uslu danışmanlığında ortak olarak dahil olmuştur.Proje ortağı okullar ve öğrencileri kendilerini,okullarını,ülkelerini ve şehirlerini tanıtmak ,kültürlerarası etkileşimde bulunmak,yabancı dil becerilerini geliştirmek amacıyla 13.12.2022 tarihinde okul ortamında çevrimiçi toplantı yapmışlardır.

May

Kurucuları arasında Tes-İş Adapazarı Anadolu Lisesi  İngilizce Öğretmeni Vesile Uslu'nun da bulunduğu;  Türkiye,Romanya, İtalya, Polonya, Portekiz, Macaristan'dan ortakların yer aldığı ve okulumuzda Okul Müdürü Cengiz Kıyak ile İngilizce Öğretmenleri Vesile Uslu & Senem Sönmez rehberliğinde üç grup halinde çalışmaların yürütüldüğü "And So the Adventure Begins " (Ve Böylece Macera Başlar)  adlı uluslararası eTwinning projemizin kapanış toplantısını proje ortakları ve öğrencileri ile gerçekleştirdik.Öğrenciler ve öğretmenler proje sürecimizi değerlendirdiler.Karışık takım çalışması ile ilgili olarak gönüllü öğrenciler sunum yaptılar.

May

Teens beschreiben: Hier leben wir projesinde yedi ortak okul altı ay boyunca çeşitli etkinliklerde birlikte çalıştı. Öğrencilerimiz bu projeyle  birçok şey öğrendi ve sıkı dostluklar kurdu. Projemizin etkinliklerini online sanal sergimizle izlemek istermisiniz? İzlerken eğlenmenizi ve keyifli vakit geçirmenizi dileriz.

May

Okulumuz Almanca öğretmeni Şennur Saka danışmanlığında yürütülen "Teens beschreiben: Hier leben wir." uluslararası etwinning projemizin paralel ürün çalışması olan "Hier leben wir!(Burda yaşıyoruz) videomla öğrenciler şehrimizi ve ülkemizin kültürel öğelerine değindiler.

May

Almanca Öğretmeni Şennur Saka'nın danışmanlığında yürütülen "Teens beschreiben: Hier leben wir." projesi ile oluşturulan e-kitap ortak ürünü karışık ülke grupların çalışması ile oluşturuldu.

May

"Teens beschreiben : Hier leben wir." etwinning projemizin tüm çalışmalarında E-güvenlik kurallarına dikkat edildi ve 2 Şubat e-Güvenlik günü için okulumuzda internet kullanımı ve e-güvenlik kurallarına dikkat çekmek adına e-güvenlik panosu hazırlandı.