e Twinning

May

Okulumuz Almanca öğretmeni Şennur Saka danışmanlığında yürütülen "Teens beschreiben: Hier leben wir." uluslararası etwinning projesi kapsamında özel gün ve bayramlarla ilgili etkinlikler hazırlandı. Noel, Paskalya, Kadınlar Günü, Sevgililer Günü,22 Nisan Dünya Günü ve 23 Nisan Çocuk Bayramı etkinliklerle kutlandı.

May

Okulumuz Almanca öğretmeni Şennur SAKA'nin yürüttüğü "Teens beschreiben:Hier leben wir."isimli uluslararası e-Twinning projesinin Logo ve Poster seçimi tamamlandı. Seçilen Logo okumuz öğrencilerinden İpek Kavuran'a ,poster ise yine okulumuz öğrencilerinden İhlas Bakır'a ait. Öğrencilerimizi kutlarız....

May

Kurucuları arasında Tes-İş Adapazarı Anadolu Lisesi  İngilizce Öğretmeni Vesile Uslu'nun da bulunduğu;  Türkiye,Romanya, İtalya, Polonya, Portekiz, Macaristan'dan ortakların yer aldığı ve okulumuzda Okul Müdürü Cengiz Kıyak ile İngilizce Öğretmenleri Vesile Uslu & Senem Sönmez rehberliğinde üç grup halinde çalışmaların yürütüldüğü "And So the Adventure Begins " (Ve Böylece Macera Başlar)  adlı uluslararası eTwinning projemizi tamamlamak üzereyiz.

Okulumuzda Edebiyat öğretmenlerimiz Ahmet Karakulak, Nilgün Korkutan ,Hülya Seval Özdemir tarafından yürütülen "Bozkırın Bereketi Cengiz Aytmatov" adlı uluslararası e-twining projesi kapsamında etkinlikler devam ediyor.

Kuruculuğunu Bolvadin Raziye Sultan Yusuf Kayabaşı Sosyal Bilimler Lisesi İngilizce Öğretmeni Ali Osman Balın ve İtalya IISS "G. Galilei" di Crema okulundan İngilizce Öğretmeni Miriam Buttafuoco'nun yapmış olduğu uluslararası "Seeds of knowledge in a multilingual garden"eTwinning projesine okulumuz Vesile Uslu danışmanlığında ortak olarak dahil olmuştur.

Okulumuz Edebiyat Öğretmenlerinden Ahmet Karakulak ,Nilgün Korkutan  ve Seval Hülya Özdemir  "Bozkırın Bereketi Cengiz Aytmatov" adlı uluslararası etwinning projesi ile ilgili olarak çeşitli  etkinlikler düzenliyorlar.

Öğrencilerimize bu projeden beklentilerini sorduk?

Gençler anlatıyor: Yaşadığımız yer burası

Haz

Türkiye, Hırvatistan ve Slovakya ortaklığında yürütülen "Zungenbrecher" projemizi bitirdik.Güzel dostluklar kurduğumuz, çok eğlendiğimiz, kendimizi geliştirdiğimiz ve işbirlikçi çalışmalar gerçekleştirdiğimiz bir proje oldu.Tüm çalışmalarımızı görebileceğiniz online sergimize bekliyoruz.

Haz

Kuruculuğunu Ordu-Akkuş Anadolu Lisesi İngilizce öğretmeni Aytaç Zehir'in yaptığı projeye okulumuz İngilizce öğretmenlerinden Emine ERYILMAZ ortak olarak katılmıştır. Proje öğrencilerin beraber çalıştıkları takdirde daha etkili ve kalıcı öğrenmeler gerçekleştirebileceği prensibine dayanmaktadır. Projenin final işbirlikçi ve ortak ürünlerini, ayrıca projeye okul olarak katkılarımızı yansıtan çalışmaları sizlere sunuyoruz:

Haz

Merhaba! Benim adım Cengiz Kıyak.Tes-iş Adapazarı Anadolu Lisesi müdürüyüm.Okulumuz 3 yıldır uluslararası projelere katılmaktadır.2019 yılında etwinning faaliyetleri kapsamında yaptığımız çalışmalardan dolayı okulumuz Avrupa Kalite etiketi ile ödüllendirilmiş ve 2020-2021 eğitim öğretim yılında eTwinning Okulu unvanını almaya hak kazanmıştır.Farklı ülkelerin kendi ağaçları,çiçekleri,bitkileri ve festivallerini tanıtmayı amaçlayan Tales as Tall as Trees (Ağaçlar Kadar Uzun Hikayeler) etwinning projesine verdikleri emeklerden dolayı İngilizce öğretmenimiz Vesile Uslu ve proje ekibine teşekkür ederim.Okul müdürü olarak etwinning projelerini ve etwinner'ları desteklemekten mutluluk duyuyorum.Önümüzdeki yıllarda da etwinning projelerine aynı heyecanla devam edeceğiz.

Haz

Kuruculuğunu Ma'an Secondary Vocational Comprehensive school,Jordan ile birlikte yaptığımız, okulumuz İngilizce öğretmeni Vesile Uslu'nun danışmanlığında yürütülen ''Tales as Tall as Trees '' uluslararası  eTwinning projesinin sonuna gelmiş bulunmaktayız. Öğrencilerimizin ülkemizin ağaçları,çiçekleri ,bitkileri ve festivallerini tanıtmak için yaptıkları proje çalışmalarını içeren sunumumuzu sizinle paylaşıyoruz.

Aşağıdaki bağlantı linkine tıklayarak,öğrencilerimizin proje çalışmalarını içeren sunumumuzu izleyebilirsiniz.

Haz

Çeşitli etkinliklerle okuma alışkanlığı kazandırmayı amaçlayan ''The Museum of Broken Heart'' uluslararası eTwinning projesine ,okulumuz Vesile Uslu danışmanlığında ortak olarak dahil olmuştur.Proje planı doğrultusunda eğitici bir çok faaliyet yapılmıştır.Proje çalışmalarımızın linkleri aşağıda paylaşılmıştır.

Haz

Ortak olarak katıldığımız,danışmanlığını okulumuz İngilizce öğretmeni Vesile Uslu'nun yaptığı''Tell the Correct Answer,Win a Book '' uluslararası eTwinning projesi öğrencilerin sınıf içi etkinliklerle derse aktif katılımını sağlamak için oluşturulmuştur.Eğitsel materyaller oluşturulması ve ölçme değerlendirme faaliyetleri daha eğlenceli hale getirilmesi amaçlanmıştır.Projede görevli olan Tes-iş Adapazarı Anadolu Lisesi öğrencilerimizin proje çalışmalarının yer aldığı sunumu sizinle paylaşıyoruz.