TES-İŞ Adapazarı Anadolu Lisesinde Cumhuriyet Bayramı coşkuyla kutlandı.

Okul Müdür Yardımcısı Fatihbey YAKUPOĞLU koordinesinde Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlama etkinlikleri kapsamında; okulumuz 100 bayrak ile süslendi, 9. sınıflar arasında bilgi yarışması yapıldı, sınıflar arasında sportif turnuvalar düzenlendi, her sınıfımız için 100. yıla özel ağaç dikimi yapıldı, İl kutlama programında 1923 öğrenci tarafından sergilenen “Harmandalı Zeybeği”ne katkı sunuldu. Şiirler, günün anlam ve önemine dair konuşmalar, marşlar ve halk oyunu gösterilerinin yer aldığı okul kutlama programımız gerçekleştirildi.

Veli, öğrenci ve öğretmenlerimizin katıldığı programın hazırlanmasında emeği geçen Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenlerimiz Ahmet KARAKULAK, Nilgün KORKUTAN; Tarih Öğretmenimiz Cengiz ZEYBEK; Görsel Sanatlar Öğretmenimiz Ayşegül ALTUĞ; Müzik Öğretmenimiz Gökhan KANYILMAZ; Beden Eğitimi Öğretmenlerimiz Zihni DOĞAN, Cihat DORUK’a ve görev alan tüm öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

İlelebet payidar kalacak Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun.

Eyl

Okulumuz öğretmenlerinin rehberliğinde hazırlanan öğrencilerimizin icra ettiği "15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü Programı" Şehit Erol Olçok Anadolu Lisesi salonunda gerçekleştirildi.

Programa İl Millî Eğitim Müdürümüz Ebubekir Sıddık SAVAŞÇI, il ve ilçe millî eğitim yöneticileri, okul müdürleri, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.

Programda misafirler, görsel sanatlar öğretmenimiz Ayşegül ALTUĞ’un hazırladığı “15 Temmuz” temalı 30 fotoğraf sergisiyle karşılandı.

Sunuculuğunu Türk dili ve edebiyatı öğretmenlerimiz Mansur KEYVAN ve Nilgün KORKUTAN’ın yaptığı sahne programı, müzik öğretmenimiz Gökhan KANYILMAZ önderliğinde saygı duruşu ve İstiklâl Marşı ile başladı.

Adapazarı Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Hafızlık Proje Okulu 10. sınıf öğrencisi hafız Muhammet Raşit ÇETiN tarafından Kur'an-ı Kerim Tilaveti okundu.

Okul müdürümüz Yüksel HAMZAOĞLU'nun açılış konuşmasını yaptığı program, öğrencimiz Ali GÜNEL'in "30 Kuş" adlı şiiri okumasıyla devam etti.

Türk dili ve edebiyatı öğretmenlerimiz Mahmut AKDAĞ ve Füsun ÖZTOPRAK önderliğinde hazırlanan ve 7'den 70'e tek yürek olunma durumunun öğrencilerimiz tarafından sahnelendiği "15 Temmuz Destanı" adlı tiyatral gösteri ile duygulu anlar yaşandı.

Millet iradesinin önünde hiçbir engelin duramayacağı mesajının bir kere daha vurgulandığı "15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü Programı"nın sonunda İl Millî Eğitim Müdürümüz Ebubekir Sıddık SAVAŞÇI, vatanımıza ve bayrağımıza onurla sahip çıkan şehitlerimizi saygı ve rahmetle andığını ifade ederek programın hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

Türkiye,Polonya,Romanya ve Portekiz ortaklığında yürütülen''Digital Writers'' uluslararası eTwinning projesi kapsamında Türkiye (Sakarya,İstanbul),Polonya ve Romanya'dan proje öğretmenleri ve öğrencilerinin katılımıyla 31.03.2023 tarihinde sınıf ortamında çevrimiçi toplantı düzenlenmiştir.Toplantıya katılan öğrenciler  İnternet Güvenliği ile ilgili sorulara cevap vererek yabancı dil becerilerini geliştirmişler ve Kahoot oyunu oynayarak bu konudaki bilgilerini test etmişlerdir.

''Digital Writers'' uluslararası eTwinning projesi kapsamında,projeye dahil olan öğrencilerimiz İnternet Güvenliği konusuna dikkat çekmek için okulumuzda pano çalışması yaptılar.

''Digital Writers'' uluslararası eTwinning projesi kapsamında,projeye dahil olan öğrencilerimiz ''İnternet Görgü Kuralları' konusunda çalışma yapmışlardır.

Mrt

10/D sınıfı öğrencileri Sosyal Etkinlik Dersi konusu olan ''Çevreyi Koruma'' ile ilgili olarak okulumuzda Çevre Koruma Konusu ile ilgili pano çalışması yapmışlar ve Geri Dönüşüm kutuları temin ederek,Geri Dönüşüme dikkat çekmişlerdir.

Mrt

Çöp mü,değil mi? deneyi "Die Reise des Mülls" danışmanlığını Almanca öğretmeni Şennur Saka'nın yaptığı eTwinning projesinin Şubat ayı çalışmasıdır.Öğrenciler bu etkinlikle atılan herşeyin gerçekten çöp olmadığını fark ederler.