Ock

Sakarya İHH Arama Kurtarma Ekipleri tarafından öğrencilerimize Temel Afet Bilinci Eğitimi verildi ve Arama Kurtarma Ekipmanları tanıtıldı.

Ock

Adapazarı Belediyesi Ocak Ayı Kültür Sanat Programları kapsamında okulumuzda Prof Dr Mehmet Özdemir ile Sait Faik Abasıyanık Söyleşisi düzenledi.

Ock

2021- 2022 Eğitim öğretim yılı e Twinning ödül töreninde 4 öğretmenimizle birlikte okulumuz e-twinning teşekkür belgesi ile ödüllendirildi.

Ara

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kültür veSosyal İşler Dairesi Başkanlığı oragnizasyonu ile okulumuzda Mehmet Akif Ersoy Paneli Gerçekleştirdik.

Ara

Danışmanlığını okulumuz İngilizce öğretmeni Vesile Uslu'nun yaptığı''Tell the Correct Answer,Win a Book '' eTwinning projesi öğrencilerin sınıf içi etkinliklerle derse aktif katılımını sağlamak için oluşturulmuştur.Eğitsel materyaller oluşturulması ve ölçme değerlendirme faaliyetleri daha eğlenceli hale getirilmesi amaçlanmıştır.Projede görevli olan Tes-iş Adapazarı Anadolu Lisesi öğrencilerimizin İngilizce dersine yönelik hazırladıkları materyallerden oluşan sanal sergimizi  ve Proje Tanıtım çalışmamızı sizinle paylaşıyoruz.

Danışmanlığını Almanca öğretmenimiz Şennur Saka'nın yaptığı "Zungenbrecher (tekerlemeler)" isimli uluslararası e-twinning projesi okulumuzunda  içinde bulunduğu altı okul (Hırvatistan Ekonomsko-birotehnička škola/ The Secondary School of Economics,İzmir Urla Cengiz Aytmatov Sosyal Bilimler Lisesi, Slovakya Cirkevná spojená škola Duchnovičova 24, Adana Seyhan Barbaros İMKB Anadolu Lisesi,Antalya Erünal Sosyal Bilimler Lisesi ) tarafından yürütülmektedir. "Zungenbrecher "kelimesini Türkçeye çevirdiğimizde dil kırılması anlamına ulaşırız. Bundan da anlaşılacağı üzere öğrencilerimizin almanca öğrenirken zorlandığı telaffuz çalışmalarını eğlenerek yaparak dillerinin kırılmasını sağlamaktır.

Danışmanlığını Almanca öğretmenimiz Şennur Saka'nin yaptığı "Kendi Öğretim Materyalimi Kendim Yapıyorum" isimli ulusal e-twinning projesi okulumuzunda  içinde bulunduğu on okul (Bursa Yıldırım Ertuğrul Gazi A.L, Esenyurt Borusa Asım Kocabıyık M.T.A.L,Bursa Ertuğrul Gazi A.L.,Eskişehir Halide Edip M.T. A.L.,Doğubeyazıt Dr.Reşat Erden A.L,Bodrum A.G.A.R.K.A.L,Ankara-Çamlıdere Çok Programlı A.L,Ünye Fen Lisesi,Palandöken Yıldızkent Nafizbey Mesleki ve Teknik A.L) tarafından yürütülmektedir. Projenin amacı; uzaktan eğitimin yapıldığı salgın döneminde öğrencilerin kendi özdenetimini, öz yeterliliğini ve özgüvenini geliştirmek amacıyla öğrenim zorluğu çektikleri konularda web 2.0 araçlarını kullanarak kendi öğrenim materyallerini tasarlamalarını sağlamaktır. Öğrencilerimiz çeşitli web 2.0 araçlarını kullanarak Biyoloji-Proteinler ve Matematik-Kümelerde İşlemler konularıyla ilgili eğitim materyalleri tasarlamışlardır.

2019-2020 Eğitim-Öğretim Döneminde ''etwinning '' projelerinde göstermiş oldukları başarıdan dolayı eTwinning Ulusal ve Avrupa kalite etiketi alan okular için,Adapazarı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen teşekkür törenine davet edilen okulumuz, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Coşkun Bakırtaş tarafından ödüllendirildi.Sayın müdürümüze okulumuz adına teşekkürlerimizi sunarız.Ödül törenine davet edilen öğretmenlerimiz Vesile Uslu ve Senem Sönmez'e emekleri için teşekkür ederiz.

Okulumuz 2020-2021 eğitim öğretim yılında eTwinning Okulu unvanını almaya hak kazanmıştır.Etwinning projeleri kapsamında yapmış olduğumuz çalışmalar neticesinde Etwinning Okul Etiketi ve Avrupa Kalite Etiketi sertifikası alarak,okulumuzun uluslararası platformda adını yazdırmış olmanın gururunu yaşıyoruz. Bize bu başarıyı sağlayan Vesile Uslu ,Senem Sönmez ve Şennur Saka öğretmenlerime gayretli özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ediyoruz.

Ara

Tüm okul öğrencilerimiz için online olarak yapılacak deneme sınavlarının detaylı bilgileri şu şekildedir: